torsdag, januar 31, 2013

Ud af køen.............

4 kommentarer til mine indlæg
Onsdag var jeg på IKEA tur med veninden - midt under vores tur gennem varehuset, bliver jeg ringet op og tilbudt stillingen som vikarkoordinator jeg var til samtale om i tirsdags.
JUBII - jeg fik jobbet, ikke mere end 2 måneder som ledig. Hvor føler jeg mig bare heldig :-)
Men ellers var vi (veninden og jeg) voldsomt trætte ved hjemkomsten til Hillerød mange timer senere.
 
 Hamilton har nydt det gode vejr i dag og finder pinde i have - under syrenerne er der spæde skud af vintergækker og erantis.......men de er på vej.
 
Jeg har tidligere fortalt om at at Tenna fik malet værelse - efterfølgende fik gangen på 1.sal en tur. Der var lagt nyt gulv og malet døre for ikke så længe siden og væggene trængte til at blive frisket op, så det blev de.
Vi har købt skoskabe som gerne skal aflaste vores skabe lidt :-)
Her kommer lidt foto af det færdige resultat.........



 




 
 


Her var så det færdige resultat - er selv godt tilfreds :-)
Næste projekt bliver trappegangen i stueplan, men det kommer til at vente lidt. Men helt sikkert at det bliver her i foråret.  
 
 Nu er jeg lige blevet færdig rengøring - mangler lige badeværelset, men det bliver lørdag.
 
Glæder mig så meget til at starte nyt job i morgen :-)
 

God eftermiddag og aften rundt omkring :)

 

mandag, januar 28, 2013

Sjap-sjap......

2 kommentarer til mine indlæg
Hold da op en omvætning i vejret - gummistøvlerne kom frem da vi skulle ud på dagens gåtur.
Det meste af vejen er grusbelagt og da der stadig er frost i jorden så ligger smelte-sneen ovenpå og danner sjap og pytter.
 
 
Men dejligt vejr var det alligvel og det er da også blevet lidt længere lyst.........skønt :-)
Hamilton ligger lige nu og får sig en lille lur efter turen.
 
 
Formiddagen gik med besøg hos veninden som lige er flyttet i en dejlig lejlighed - så kaffen blev indtaget mellem flyttekasser og meget andet :-)
Men hyggeligt var det -  der blev da også planlagt en IKEA tur på onsdag. Jeg har selv planer om at købe et stort spejl til gangen på 1.sal som lige har fået nyt gulv og en omgang maling.
Og andre småting ryger da nok også ned i vognen - vi regner med at låne Bents kassebil for veninden skal have sofa, sofabord, skab osv. det fylder........
 
 
På vej hjem var jeg forbi NETTO, der skulle handles lidt mælk osv. Men det blev da også til impulskøb, en enkelt hane som er kommet op og hænge på emfanget :-)
 
Jeg har længe ikke kunnet finde noget som var egnet til denne plads - der har i overvejelserne været hylde, billede/billeder osv. Men så i dag fandt jeg en hane og en gris - men det blev til hanen, grisen fik lov at ligge.
 
 
Det er ikke den eneste hane i huset, i kælder nedgangen hænger der også en flot hane. Det er en plakat min svigerfar fik via sit medlemsskab i Dansk Landbrug Forening i 1986, tror nok det var i andeledningen af en særlig begivenhed - den var så fin at den bare skulle op og hænge.
 
Så nu må vi se hvad resten af familien mener om den nye hane når de kommer hjem  ..........
 

Dejlig aften til alle

tirsdag, januar 22, 2013

Alle løse ender klaret i dag

0 kommentarer til mine indlæg
Eller næsten...........
Der er malet færdigt på Tennas værelse og det meste er på plads eller det vil sige at meget har fået en ny plads. Hun har vist arvet lidt at mit gen - at flytte rundt og arrangere ting og sager på nye eller anderledes måder :-))
Men et er sikkert den unge frøken ved godt hvad hun vil og hvordan. Jeg forsøger ikke at blande mig for det er hendes værelse og det er dejligt at se at hun ved hvordan det skal være. Men min hjælp vil hun da heldigvis godt tage imod - sikkert fordi hun er opmærksom på at det er lettere at være 2.
 
 
Aftensmaden bestod af kylling med tilbehor og det sidste af de hjemmebagte flute fra søndag er også væk. De næste par dage bliver det sikkert også lette måltider.
Veninden har fået lejlighed så der kommer til at gå en del timer i skønt selskab - selvom vi også skal være praktiske. Men det bliver helt sikkert godt at hun får sit eget.

 
Hamilton snuppede sig en lur på Tennas seng, mens jeg muntrede mig med pensel, rulle og maling.
Nu kan jeg mærke at det er svært at holde mig vågen - så tror jeg smutter i seng.

Godnat :-)

 

mandag, januar 21, 2013

God start på ugen

0 kommentarer til mine indlæg
Så sidder jeg i min gode lænestol og slapper af oven på en hektisk dag, lidt træt.........
Der er malet skænk - det sidste lag. Det er en gammel skænk jeg fik forærende sammen med et tilhørende højt skab og nogle andre møbler for en del år siden. Den har været gemt væk og nu skal Tenna have den på sit værelse :-)
 
Efter grundmaling og 1. lag hvidt
 
 Eneste problem er at den ene låg binder lidt, men den må slibes lidt i kanten siger manden i huset.... så hjælper det nok. Men det bliver i morgen, men til gengæld fik vi (Tenna og jeg) lokket Bent og Nick til at flytte skænken op på Tennas værelse. Det er nemlig på 1. sal og trappen er smal og buet, men det gik - tror ikke den skal flyttes forløbig :-)

Lågen som binder....
 
Men i løbet af dagen fik jeg da også savet en hylde til et skab i stuen - som også nåede at få en gang maling.
Tennas værelse er næsten malet færdigt - jeg magler dog stadig 2 vægge en sidste gang, men tiden løb og jeg havde en aftale med veninden om en tur i fitness og så var jeg også et smut forbi Netto på vejen hjem.
Det var egentlig meningen at Tenna selv skulle male værelset men det kommer vist til at tage for lang tid ;-) Så med lidt fælles hjælp kan værelset være helt færdigt inden weekenden.

 
Hamilton har nydt dagen og snupper en lur indimellem - havde sikkert været mere glad hvis solstriben havde ramt kurven. Han har iøvrigt fået lidt flere lyse stiber i samme farve som vægmalingen ha-ha, det er jo ikke nemt at holde afstand. Men denne gang trådte han dog ikke op i malerbakken, som sidst jeg malede.
Nu tror jeg at det er på tide at finde sengen - kunne læse lidt mere i bogen ipaden.......

Godnat :-)

fredag, januar 18, 2013

Morgen-hygge

0 kommentarer til mine indlæg
Vi hygger i den varme stue med morgen-tv, kaffe og strikketøj.
Efter morgenmaden og en tur ud i den friske luft, vil Hamilton gerne hygge - især på skødet af mig og så putter han sig i strikketøj, hvor han småslumre.
 
 
Vi har ikke de store planer for dagen - der skal flyttes lidt støv og en tur med støvsugeren vil gøre det sidste til at her ser ok ud til weekenden.
I eftermiddag har jeg en aftale med veninden - vi skal forbi fitness centeret. Det er dejligt og jeg har faktisk en fornemmelse af at kroppen får det bedre. Det er nu sådan at jeg går i fintness 3 gange om ugen og så er der de daglige ture på 2 - 3 km med Hamilton.
Sådan vil jeg godt fortsætte fremover .......... eller bare noget "derhenaf".

 
Af andre planer for dagen har jeg ikke mange, men Tenna har ........ jeg skal sy elstik i kjolen som hun skal bruge til galafest, sørge for transport og hjælpe med at handle. Men så går dagen med det :-)

 
Strikketøjet er ikke noget specielt - jeg prøver bare at få bugt med nogle af de rester som ligger i skuffen. Så i går fandt jeg via min pinterest  en opskrift  på sjal Spearmint Tea.
Tænker at det bliver et let og fint sjal til foråret - men det går hurtigt med at strikke, så jeg må på jagt igen efter andre opskrifter der er egnede.
Det skal helst være noget med flere farver eller jeg skal se om ikke der også kan blive til et par huer.......hmmm
 

Skøn fredag alle sammen :-)

torsdag, januar 17, 2013

Brød i kurven

0 kommentarer til mine indlæg
I dag skal der bages brød - Tenna ønskede sig det brød fra "gryden" .......
også kaldet  "verdens bedste brød", der ligger opskrifter mange steder på nettet så derfor får I et link No-Knead-Bread til to sider.
  
 Termometret er da ikke så langt i minus som i går, så mon ikke jeg bedre kan holde varmen ........
Men der skal da stadig fyres og lige om lidt må jeg nok hellere en tur ud og fylde brænde på :-)


Dejen til "verdens bedste brød" får lov at passe sig selv lidt endnu - men det bliver dejligt med friskbagt brød med sprød skorpe og en god kop kaffe senere. Det passer sig vist også til sådan en kold vinterdag.

Må I alle få en smuk vinter-kold torsdag.  

onsdag, januar 16, 2013

Kold onsdag......

0 kommentarer til mine indlæg
Det udendørstermometer viste minus 14 grader til morgen - brrrrrrrr.
Men jeg havde en aftale kl 9.30 - skulle mødes med veninden i det lokale fitness center. Så det var i træningstøjet fra morgenstunden.
Det blev til en kop kaffe og rugbrød med ost, mens jeg så lidt nyheder.  
 
 
På vejen hjem fra dagns træning et smut forbi Netto og Brugsen, fylde benzin på bilen - føj den var dyr i dag. Men man kommer jo ingen vegne uden ;-))
 
Hjemme igen - så var fyret gået ud øv....... men fik da gang i det igen, der skal fyres lidt oftere disse dage. Vi har et brændefyr ude i stalden, så det er en varm trøje på, over gårdspladsen skynde sig at fylde kammeret og ind i varmen igen........
 
 
Så var Tenna klar - efter en stor portion morgenmad/frokost.
Ud i bilen - som i mellemtiden var blevet kold, Tenna skulle køres ud til hesten. Det er ikke sikkert at køre knallert på de glatte veje.
 

foto lånt af Tenna

Hun er sikkert gennemkold når hun er færdig med at ride - selv om der er flere lag tøj incl. termoundertøj, det kan man som rytter ikke undvære på en kold vinterdag.
 
Hjemme igen kunne jeg lige så godt gå dagens tur med Hamilton, nu var jeg iført støvler, varm jakke osv. så han blev glad da jeg tog hundelinen frem.
I dag gik vi ud mod Harløse på den knirkende sne, vi møder ikke så mange på vores gåture. Men i dag mødte vi cykel-manden, han valgte det sikre i dag - var gående. Hamilton bliver så glad og kan genkende ham på lang afstand, det kan jeg nu også :-) efter et øjebliks sludren gik vi hjemad og cykel-manden fortsatte sin tur.
 
 
 
Undskyld - min billeder er lidt blålige, de er taget med mobilen. Ved ikke helt hvordan jeg skal ændre på farven - men mon ikke det går.
Flot er det alligvel.........
 

Nå, men det var stort set min onsdag -

håber Jeres også har været god uanset hvor I er.

lørdag, januar 12, 2013

Stævne

0 kommentarer til mine indlæg
Vi var tidligt oppe i dag :-) men Tenna var den første kl. 6 var hun i gang og afsted på knallerten kl. 6.30. Jeg pakkede en kurv med varm kaffe, sandwich og juice - selvfølgelig glemte vi ikke godbidder og vand til Hamilton.
Så kl. 8 læssede vi hestene Anna og Nalle som Tenna skulle stille til stævne på - det var anden gang hun stiller op på hest, så spændingen var stor. Indtil efteråret 2012 har det været ponyridning - men når man fylder 17 år kan der ikke stilles op til stævner mere, medmindre man rykker op på hest. Så det er dejligt at hun har fået mulighed for en fuld part på hesten Anna.
Rytter og heste var i "hopla" og så gik turen nordpå, denne kolde lørdag morgen.
 
 
Stævnet som er et klubstævne blev afholdt på Duemosegård ved Kagerup og programmet var let dressur.
 
Tenna kom på en flot 3. plads på Anna og 8. plads på Nalle ud af 17 starter - så hun havde en skøn dag og var godt tilfreds :-))
Mor og far var selvfølgelig stolte.
 
 
BANE 1: 1 LC2-A Heste Lørdag 09:00 - 11:52
Dommer C: Bettina Bergmann Max Point 230
Ærespræmie Antal Placeringer 5
Antal starter : 17 | Resterende starter : 0 12/01 2013 16:24



103EGESKOVS LAURENZMaja Madsen16370.870 % (4)


50 RAYMAN Caroline Hilbert Eriksen NSR 175.0 76.087 (1)
1980///
47 CARMENS ALADDIN Leise Rikke Pedersen SLR 167.0 72.609 (2)
1980///
66 HORSNÆS CAVANNA Tenna S. Jensen FAK 166.0 72.174 (3)
1980///
103 EGESKOVS LAURENZ Maja Madsen GBR 163.0 70.870 (4)
2003/Lanciano/Makepeace Xx/Gay Baron Xx
86 BACCHUS Lisa Marie Sunekær HGS 160.0 69.565 (5)
2001/Liras/Brillant/Come Back Ii
111 PHØNIX Birgitte Wendelbo Arentoft HGS 160.0 69.565 (5)
1996///
99 XANGO Mette Olsen GBR 159.0 69.130
2008/ONASSIS/GITTE/BAJAZZO XX
63 DRISDAL'S WEBSTER Louise Lyngvig Olesen SØG 154.0 66.957
2001/Lobster/Drisdal´S Belleza/Urprinz
65 NALLE Tenna S. Jensen FAK 153.0 66.522
1980///
62 LAWRENCE Louise Broby Petersen SØG 152.0 66.087  
 
1993/Lando/Nixe/Nevado Xx
 
 
På skamlen :-) og der blev uddelt håndtryk, roset, kritik og klapsalver.
Kritik er et papir hvorpå der står hvordan rytter og hest klarede ridtet - der er ros og ris fra dommeren, samt point.
 
Billede: Lc2 på Horsenæs Cavanna med 72,17% det gav så en placering på en 3 plads
Og på Nalle med 66,52% som jeg fik en 8 plads på ud af 18 http://pic-collage.com/_GK02QrT
Foto lånt af Tenna :-)
 

fredag, januar 11, 2013

Lidt nyt herfra

0 kommentarer til mine indlæg
Hold da op hvor tiden bare flyver afsted :-)
Nu har jeg været i jobsøgnings køen lidt over 1 måned og der har været meget nyt at skulle sætte sig ind i - med fagforening, A-kasse, jobcenter osv. Men jeg tror jeg er ved at have styr på formaliteterne. Jeg får da også skrevet ansøgninger og har også prøvet at være til job samtale...... men desværre fik jeg ikke jobbet - vi var 4 ud af 55 ansøgere der var indkaldt, så det var da fint at komme i betragtning :-)
 Ellers er tiden gået med at friske lidt op i gangen på 1. sal - en opfiskning af væggene, der er malet døre hvide - var ellers mørk brune. Så det var godt at få frisket op - der er også kommet andet på gulvet, hvor der før var tæppe er det nu erstattet af "trægulv" og 2 skoskabe blev det også til.
Tenna er glad for sin fine hvide dør, resten må I se en anden dag ..........


Ellers går dagene med de vanlige huslige sysler, veninden har også brug for lidt ekstra omsorg for tiden. Hun har et akut boligbehov, masser af kaffe og en skulder at læne sig op ad - det er vigtigt at være der, så må mine andre gøremål hellere ligge....... 
Men i morgen er det Tenna som skal bruge min og sin fars hjælp. Hun skal nemlig for 2. gang til dressur stævne med hest og oven i købet hele 2 heste skal hun have med. Så det bliver spændende - men pu-ha vi skal tidligt op for at nå det hele - hestene skal nemlig læsses og være køre klar kl. 8.

10. januar om aftenen
Nu tror jeg det er tid til at finde sengen - Godnat 

torsdag, januar 03, 2013

Ingen fisk tak.....

0 kommentarer til mine indlæg
Nytårsaften var vi sammen med vores dejlige venner gennem mange år og jeg skulle medbringe forret og lidt chips til aftenen.
"Men ikke noget med fisk" var venindens kommentar ....... så var det bare med at lægge hovedet i blød - for det havde jeg aldrig prøvet før. Men efter en tur rundt på nettet for at finde inspiration, blev det til denne lette lækre ret.
Fik desværre ikke taget noget billed - men retten er nem at forbrede og kan gøres på forhånd........
 

Svinemørbrad på salatbund

 
Røget svinemørbrad 3-4 skiver til hver alt efter tykkelsen på skiverne, mine var så tynde jeg kunne skære med en skarp kniv.
Jeg havde skåret dem og lagt i plastbeholder, med mellemlægspapir mellem hver lag.
Salat - valgte jeg ruccola og romaine, men andet kan også bruges. Salaterne blev skyllet og romaine snittet i fine strimler.
Forårsløg antal - alt efter smag. Renses og skæres på skrå i smalle skiver.
Revet ost - jeg valgte Emmentaler, men vælg den som du syntes passer bedst til din smag.
Grov bagét - skæres i 1 cm tynde skiver, dryppes med olivenolie.
Dressing laves af olivenolie og citronsaft, smagt til med salt og peber. Kan evt. rystes sammen i lille flaske.
Salat og forårsløg anrettes på tallerken, dryppes med dressingen.
Mørbrad skiver 3-4 stk anrettes på salaten og der drysses med revet ost.
Brøddet sættes i oven det det er sprødt og lægges ved hver tallerken.
 
Dejligt alternativ til forret med fisk - alle syntes den smagte lækkert :-)
 

God fornøjelse.

Indløsning af adventsgave

0 kommentarer til mine indlæg
I aften skal Tenna og jeg se Hey Jude i Forum, det er en af hendes adventsgaver :-)
 
Vi glæder os meget og er spændte - forestillingen har fået gode anmeldelser, så det skal nok blive en god aften.
Har lige været inde og se på rejseplanen - tror det bliver tog og metro, for det er sikkert ikke til at finde parkering. Jeg er ikke så meget kørende i København, så for ikke at komme til at køre rundt for at finde egnet sted, tager vi det sikre - toget............

God aften til Jer andre også