onsdag, oktober 16, 2013

Det vi ser i tv

Kan ikke lade være med at komme med lidt bemærkning til et tv program som jeg så i går...

Det handlede om de små knolde - kartofler
Her i huset spiser vi og har altid spist mange kartofler - ikke kun som kogte.
Det er en on/off grøntsag som mange åbenbart ikke spiser jævnligt og Sundhedsstyrelsen ikke mener skal være med på listen sammen med pasta og ris.

Sikke noget pjat - Bitz og Frisk kommer da også frem til at kartofler hverken er værre eller bedre. Men konstatere at der er meget stivelse og mange anvendelsesmuligheder for disse knolde.

Her i huset bruger vi den helst med skrællen på og de er nemme at rengøre hvis man er så heldig at kunne købe dem frisk i en gårdbutik. I dagligvarebutikkerne kan man også finde gode knolde - nogle bedre end andre. Eneste ulempe er at de er tunge at slæbe hjem og fylder en del - især hvis man køber ved gårdsalg. Men det kan godt svare sig, for jo større portion jo billigere.

Vores børn har også altid spist kartofler hvis ikke de kunne lide noget at det andet som blev serveret, så når man kom i byen var vi næsten altid sikre på at de fik bare lidt mad.

Hos os er kartoflerne bedst når de har fået en tur i ovnen evt sammen med andre rodfrugter - men mindre kan også gøre det. Hvem syntes ikke at det er lækkert med en kartoffelmad og det kan da også være lidt længere fremme end kun de nye knolde.

Hvis der mangler inspiration kan der nemt Googles lækre opskrifter -
 prøv bare der kommer mange forslag.

Ingen kommentarer: