onsdag, august 22, 2012

Ingenmandsland......

0 kommentarer til mine indlæg
Jeg pleje ikke at skrive her på min blog om meget personlige sager  -  men det fylder så meget i min hverdag at det kan være rart at få sagt tingene.
Min allergi eller rettere sagt eksem bliver værre og værre det er på hænder, arme og oversiden af fødderne. For hver gang jeg får en allergisk reaktion breder sig lidt mere end tidligere - øv hvor er det træls.
Jeg fik for ganske nyelig få igen en kur binyrebarkhormon og antihistamin. Daglig smørers områderne med hormonsalve. Men det er stadig smertefuldt, det klør og kradser - især om aftenen. Nogle dage er det så slemt at jeg ikke kan holde ud at sidde stille, må bevæge mig rundt for at aflede mine tanker og ikke rive huden til blods. Områderne er grimme at se på - der er sår, nogle små prikke andre på størrelse med femkroner. Det ser grimt ud og huden bliver arret og skjoldet.
Solen kan jeg ikke opholde mig i så bliver områderne forbrændt - det skete for nyelig, da vi var på Skanderborg festival og jeg ser stadig skjoldet og grim ud på arme og fødder.



Nogle dage gør det bare så ondt når jeg har hænderne i vand, skræller kartofler eller lignende - rengøring det er samme problem. Jeg bruger efterhånden kun opvaskemiddel og rent vand, men så skåner jeg jo samtidig miljøet. Ikke fordi jeg har brugt voldsomt mange rengøringsprodukter, men lidt er det blevet til.
Og så har jeg snart brugt flere tuber/krukker håndcreme og hudcreme, min hud er konstant tør.
Øv hvor er jeg ked af det er kommet så vidt - er ellers rask og har aldrig haft helbredsproblemer. Men nu skal jeg leve resten af mit liv med dumme eksem/allergi.

Hvis jeg skal fortælle lidt om hvordan det startede.............
For ca. 2 år siden fik jeg pludselig irriteret hudområder på venstre arm og begge hænder - men mente det nok bare var noget som gik over igen. Med tiden blev det værre og værre - indtil jeg i april sidste år var så plaget på mine hænder, at jeg blev sendt til hudelæge af en kollega (læge) på afdelingen hvor jeg arbejder/arbejdede. Da jeg jo var på en sengeafdeling på Hillerød Hospital, var det ikke forsvarligt at gå på job med sår - udsatte både patienter og mig selv for infektionsrisiko.
Hos hudlægen blev jeg grundigt undersøgt og behandlet. Det blev anmeldt som en arbejdsskade og den blev afgjort i oktober sidste år med varig mén skade på 10% og udløste en erstatning. Det viste sig at jeg ikke kan tåle perubalsam (aromastof) som bruges i alt fra fødevarer, drikkevarer til hudplejemidler, kosmetik, rengøringsmidler osv. Der er stort set ikke det som de kan bruge dette aromastof - citrusfrugskal er sprøjtet med dette, vanillestænger, krydderiblandinger, cola, rødvin og jeg kan blive ved.
Ikke nok med det, men mange af naturprodukterne og helsekost kan også være tilsat dette aromastof. Det er rent gæt hvor og i hvad det findes for det skal ikke fremgå af mærkningen - der står blot aromastof.
Det andet jeg reagerer på er et konserveringsmiddel - som dog er blevet forbudt i kosmetik, hudplejeprodukter og lignende, men kan findes i rengøringsmidler, vaskeprodukter osv.
Så for det meste må jeg gætte mig til hvad det er jeg reagere på og så holde mig fra det ...........men som min hudlæge siger "vi mennesker er kloge og vil altid prøve at finde årsagen, jeg skal hellere fokusere på at forebygge og pleje mig selv."

Nu er jeg så der hvor jeg er opsagt fra mit job, ved ikke om jeg kan fortsætte mit studie som jeg gik i gang med sidste år. Der er ikke andre behandlingsmuligheder og jeg skal leve med allergi......
Med andre ord har nogen rystet posen så alt ligger hulter til bulter.
Jeg skal finde nye veje på jobmarkedet og sørge for at holde allergien i ro - men det er nemmer sagt end gjort. Jeg er afhængig af andre skal træffe afgørelse om jeg kan få lov at fortsætte den vej jeg godt vil - jeg har spillet bolden op, men ved ikke om dem som træffer afgørelsen kan se det samme som jeg..........
ÅH hvor jeg ser frem til at komme ud af dette ingenmandsland, komme videre og gøre noget af det jeg har lyst til.

Jeg vil selv styre mit liv - det skal allergien ikke.............



tirsdag, august 21, 2012

Nyt herfra .....

0 kommentarer til mine indlæg
Vi er ikke rejst bort :-) men tiden er fyldt med hjemlige gøremål. Bent har lavet låger til indhegningen af haven - så Hamilton ikke render væk. Han er jo beagle og de "støver" går efter spor. Han har ofte snuden mod jorden og er også begyndt af gø, hvis han fornemmer der er noget som ikke er som det plejer.



Der er brugt de gamle stolper fra hegnet om terrassen, samt nogle andre brugte som var gemt. Brædderne er ligeledes genbrug og rester. Så nu skulle der så heller ikke være så meget mere tilbage i gemmerne - men er sikker på der nok skal blive fyldt op igen.
-
Jeg er gået i gang med den hvide maling. Så når lågerne er malet er der nok ingen som bemærker at det er gamle matrialer der er brugt :)


Der er plantet neden for haven på trekanten - græsplænen i daglig tale her hjemme. Der er indkøbt frugttræer og buske, solbær, ribs, mørke hindbær og æbletræer.
Bent har sat hegn om - for Hamilton kan ikke stå for bar jord, så skal der graves og hvis vores ny indkøbte buske og træer skal have en chance, må der lidt tick til ..........ha-ha


Vi har også plantet lidt - det vi har savnet er æbletræer, så nu er der indkøbt 3 stk og ifølge sælger i Plantorama er vi dækket ind fra august og til jul. Dog ikke i år :-)

torsdag, august 16, 2012

Når hverdagen fyldes ......

0 kommentarer til mine indlæg
Så er ferie sæsonen forbi - eller det vil sige Tenna er startet i skole. Ferien har været fyldt med hjemmet, småture og vores hvalp Hamilton. For at slutte med en uges musik på Danmarks smukkeste festival Skanderborg, med dejlige venners selskab.


De sidste dage har været fyldt med tøjvask og rengøring - der er så mange edderkopper, så nu skulle det være. Vinduerne bliver smækket op på vid gab og støvsugeren taget i brug, som en del af bekæmpelsen og så kan vinduerne iøvrigt så en omgang med det samme.
Herover et afslappet øjeblik - Hamilton syntes det er for meget hans "mor" render rundt hele tiden........ iøvrigt er det favoritpladsen også selvom han er ved at være lidt stor til at ligge i revnen....


Når det bliver for meget snupper han en lur sammen med Bent på sofaen helst på puderne - ja vi har vist fået os en magelig hund :-) Men i vores seng kommer han dog ikke - den vil vi ikke dele med ham.


Et stund hvor alle er samlet - det sker ikke så tit....... for så er der ridning, job, styrketræning osv. Så nogle dage sættes der tallerken med portionsanretning til den som ikke lige kan nå hjem til måltidet.

Nu vil jeg begynde forberedelserne til dagens varme mad - fiskefrikadeller med nye kartofler.

torsdag, august 02, 2012

Dagens gåtur

0 kommentarer til mine indlæg
Hver dag går jeg tur med Hamilton, går vi ad vores grusvej kommer vi forbi en lille å som skiller vores jord/marker fra naboens. Den løber helt ude fra Arresø og bugter sig mange kilometer gennem landskabet. På vejen er der dannet små naturlige vandhuller, hvor der er masser af liv.


Om sommeren er der mange frøer som sørger for sang om natten om dagen er blishøns og meget andet dyreliv forbi vandhullerne. Efterhånden er der voksen siv langt ind på marken. da mine svigerforældre havde ejendommen, var der ikke så meget vegetation for køerne gik og græssede - holdt det nede. Men det er efterhånden en del år siden, marken ligger brak og bliver kun slået én gang om året.


For enden af vores lille vej, kan vi vælge at gå enten til højre eller venstre .......... går vi til højre går vi af asfalteret vej mod Meløse og går vi til venstre kommer vi ud på grusvejen som fører til Gammel Harløse. I dag gik af grusvejen.


Vejen bugter sig mellem markerne og der er flere steder huller efter regnen og trafikken på vejen. Den bliver i daglig tale omtalt "femtonsvejen" og nogle gange "spritruten". Vejen er smal og når bilerne mødes skal begge ud og køre i græsrabatten - det er ikke altid lige sjovt som når man møder en traktor eller andet stort køretøj.
På et punkt går det opad og der på toppen er der udsyn over landskabet - kommunen har sat bænk og skraldestativ for dette sted er et yndet udkigspunkt.


Hamilton og jeg er nået til toppen/udkigspunktet og kan næsten se hjem. Turen er på ca. 2 km, hvor lang tid den tager afhænger af vind og vejr :) for nogle dage siden var vi hurtige, det begyndte nemlig at regne...........

Fra gåturen den 30. august


onsdag, august 01, 2012

Morgenstund

0 kommentarer til mine indlæg

Jeg nyder solen er fremme, så jeg kan sidde i udestuen og drikke morgenkaffen, kigge mig lidt omkring på nettet og strikke et par pinde inden dagens sysler.


Det går fremad med mit sjal som jeg startede på for nogle dage siden, er spændt på hvordan det færdige resultat bliver.
I mønstret på Icelandic Lace Shawl tælles der pinde og jeg har fundet en app til IPhone, StitchMinder som er en uundværlig hjælp i tællearbejdet. Slut med papir og pen - telefonen er jo altid inden for rækkevidde...........

Nu vil jeg gå videre med dagen program :) men inden da skal I lige se min rose som blomstre igen ..... det var forsommerens køb på Ledreborg. Jeg skal til at udse mig en plet i haven hvor den skal plantes når efteråret kommer - har ikke helt besluttet mig :)


 Håber på sol til onsdagen :)