onsdag, august 25, 2010

Tænkte

1 kommentarer til mine indlæg
at jeg hellere måtte give lyd fra mig. Ved godt der har været lidt stille den sidste uge.

Men min svigermor sov stille ind mandag efter længere tids sygeleje, de sidste 5 uger på hospice.....

Mine svigerforældre som ungt par nr. 3 og 4 fra venstre lige over børnene.

Jeg fulgte hende tæt og meget under hele sygdomsforløbet. Hun var et beskedent menneske, som ikke ville være til ulejlighed.
Mine svigerforældre havde et lille landbrug, hun passede hjemmet og var en super dygtig kvinde/husmor, som altid kunne servere et solidt måltid og gerne af egne råvarer.
Da svigerfar døde for 9 år siden blev vi tæt knyttet. Senere overtog vi som sagt gården og hjalp med at hun kunne flytte i et dejligt lille hus, som hun havde gået og drømt om længe.

Må hun hvile i fred, vi vil savne hende........

lørdag, august 21, 2010

Hyttetur

1 kommentarer til mine indlæg
Så skal jeg på hytte-tur med 8a - Tennas klasse.
Vi kontaktforældre har for andet år stået for at arrangerer denne weekend.
I år skal vi være i en hytte i Gurrevang ved Tikøb.

Eleverne og nogle af forældrerne ankom til hytten i går fredag og i eftermiddag skal jeg så afsted.
Ideen med denne hyttetur statede sidste skoleår, fordi vores børn ikke kom på lejeskole pga. kommunen skulle spare.........i år bliver de nye 7 klasser sendt på lejerskole ! Der skal ikke spares.....

Men vi forældre vil godt give vores børn en dejlig oplevelse - som kan styrke sammeholdet i klassen. I år har eleverne fået lov at bestemme alt selv (næsten) så der skal laves mad over bål, slappes af og i aften skal de feste......
Det eneste vi forældre som er tilstede skal er at holde lidt styr på eleverne og ellers bare hygge. Så det skal nok blive en dejlig weekend - eleverne har glædet sig meget og set frem til hytte-turen.
Jeg må vist huske mit kamera.....

Håber I andre også får en god weekend.


onsdag, august 18, 2010

Link

2 kommentarer til mine indlæg
Så er det blevet fridag - ah det er dejligt. Tænk jeg har hele huset for mig selv, det er dejligt......Tenna sov hos en veninde, Nick er startet på HF og Bent er taget på job.
Så intet vækkeur skulle forstyrre min morgen, det blev også lidt sent da jeg kom i seng. Når jeg kommer hjem fra aftenvagt skal jeg altid lige "afklimatisere", hvis man kan sige sådan. Men at gå i seng lige med det sammen kan jeg ikke.


Jeg er altid på udkig efter inspiration, især efter noget som kan hækles. Jeg har fundet mange spændende og gode blog, men for ikke så lang tid siden kom jeg forbi denne blog. Hun har fået den geniale ide at lave en ekstra blog med udelukkende link til andres blog.

 Her kan man sætte et link til sin egen blog, den henvender sig især til hækle-projekter.
Prøv den - det ser spændende ud, der er mange flotte sider. 


mandag, august 16, 2010

Intet nyt

0 kommentarer til mine indlæg
Ja det er vel godt nyt.........

Der sker ikke så meget - er begyndt på job i lørdags efter ferien. Så malerarbejdet står lidt stille.

Stilladset er stadig udenfor mit køkkenvindue, men nu er næsten alt træværket malet, på den ene side af huset. Så hvis det ellers bliver tørvejr onsdag (jeg har fri) så skal jeg i gang med at male huset....
Glæder mig til at se den forandring det bliver.


onsdag, august 11, 2010

Forberedelse

2 kommentarer til mine indlæg
Ja så er jeg ved at tælle ned til at starte på job igen.........
Lørdag i dagvagt er starten efter 3 ugers ferie - syntes ellers lige den  var begyndt, ferien altså.
Nå, men i dag var jeg forbi Arresødal Hospic og var et smut i Frederiksværk Nordcenter for at købe et brød ved bageren.
Så var det lige at jeg smuttede en tur i gågaden og lige der udenfor i skobutikken på et bord var der udsalgsvarer......

Prøvede lige den venstre som stod fremme og en rask beslutning om at dem måtte jeg da have til arbejdsbrug. Jeg bruger sandaler året rundt på mit job og de skal sidde fast på foden.

Og at de så var sat ned til ½ pris 300 kr - det var ikke til at gå udenom......

Har forresten ikke vist hvad jeg købte i Rudkøbing på Langeland - de mest lækre Flip-flops/klip-klapper jeg nogen sinde har stukket fødderne i.

Havaianas sandaler er de mest lækre bløde og lette klip-klappere jeg nogensinde har ejet. Jeg må nok indrømme at prisen svarer til kvaliteten - det er ikke som de billig til under 100 kr man køber i forbifarten i supermarkedet.
Her er et link til hvor de kan købes på nettet og der findes mange forskellige modeller. Det er ikke de sidste jeg har ejet.

p.s.
et helt indlæg om sko/sandaler - så bare vent til jeg kommer igang med mine tasker.........

tirsdag, august 10, 2010

Malerarbejde

2 kommentarer til mine indlæg
Så kom det gode vejr og vi har været i gang hele dagen. Manden har fixet udhæng og repareret mur, jeg har malet efterhånden som jeg kunne komme til.
Det er vel nok dejlig han har sat stillads, så jeg ikke skal balancere på en stige.
Sort bliver træværket - det er en fornøjelse at se hvor fint det bliver. Manden er begyndt at kalde mig "klat" for jeg måtte i gang med terpentin og en klud, inden jeg hoppede i badet.
Jeg skal nemlig til hyttetursmøde i datterens klasse........kl 19


søndag, august 08, 2010

Våd søndag

2 kommentarer til mine indlæg
Hold op hvor har det bare regnet hele dagen.........vi havde ellers planer om at fortsætte hvor vi slap i går med facaden.

Men så har jeg brugt dagen på andre sager - var et smut forbi hospic på besøg. Fået en lur på divanen i udestuen under et tæppe osv.

Jeg har også tømt sejlet for vand flere gange - der hænger en hel "vandpyt" lige over bordet, så et puf med kosteskaftet og det plasker ned på fliserne, hvis ikke jeg flytter mig lidt hurtigt så bliver jeg også våd.....

Ellers har jeg lavet lidt håndarbejde - blandt andet hæklet lidt på veninde tæppet, men løb tør for 2 farver.....hvad kunne jeg så finde på ?

Vi har en niece som er med på den royale trend - de skal have tvillinger til foråret. Så jeg tænkte at der må laves nogle baby-tæpper og gik straks i gang med at google.
Og selvfølgelig faldt jeg over prinse-svøpet. så nu er jeg startet på det første......




lørdag, august 07, 2010

Facaden

0 kommentarer til mine indlæg
Så er vi startet med at gøre husets facade klar til at blive malet. Vi har efterhånden boet her på gården i 9 år og er kommet så langt med renoveringen at vi ikke skal rode mere med ydermuren  (tror jeg nok).......

Vi har taget de nederste tagplader af for at komme til det gamle murværk uh-da, det er noget værre svineri, for da man for over 100 år siden byggede gården - blev der sparet på mørtlen - så det smuldre mellem murstenene lige så snart vi rører ved det.

Men mon ikke det er noget for en "rask"mand og hans kone........

 Ja, det er en ordentlig omgang, for der er gammel plastmaling oven på et lag kalk.....


Bent  har stillads op som jeg kan skubbe rundt med - til venstre ses et lyst område, der hvor den gamle bryggersdør var.

Vi håber det også holder tørvejr i morgen, så vi kan fortsætte med afrensningen af murværket.

Nu har jeg fået et dejligt bad efter den omgang støvet arbejde, som det har været hele dagen.

onsdag, august 04, 2010

Lavendelkurv

2 kommentarer til mine indlæg
For snart 8 år siden lavede jeg denne lavedelkurv i den gamle bøndring på gårdspladsen. Jeg havde nogle år hvor jeg flettede med alle mulige forskellige slags tråd.

 Lavendlerne i kurven klarer sig fint, men jeg har ikke rigtigt haft held med noget omkring kurven. Det skal helst være lavt så kurven kan ses.

Kurven er flettet af hegnstråd og et par omgange med bøde grene fra hængebirk indimellem.


"Hanken" på kurven er også af hegnstråd med knuder af ståltråd (derfor det rustne look)

Jeg tror (hvis jeg husker rigtigt) at jeg brugte en eftermiddag på at lave kurven.


Hvorfor står så den brøndring lige der - jo det er fordi underneden er der en dyb brønd på 6 meter (eller lige deromkring) hvor vi har en vandboring. Så der er en mening med placeringen.  

Almindelig tirsdag

0 kommentarer til mine indlæg
Der sker ikke så meget der er værd at berette om herinde. Selvfølgelig sker der noget i mit liv, men det er mest triste begivenheder og det deles helst med familie og venner.
Men indimellem er der lyspunkter......som nu i dag vi sad i udestuen og lige neden for vores have, havde vi besøg.............

Vi havde dame-besøg........det har vi faktisk hver dag, men i dag fik vi fanget hende med kameraet. Marken er slået for snart en måned siden, så hun kommer forbi hver dag og spiser høet som ligger på marken.
Hun er lidt sky.... så snart hun opdagede fotografen, tog hun flugten ud i den høje rapsmark.

Der er altid meget liv på marken - der går fasaner, harerne leger og kattene ligger på lur efter mus og så er der selvfølgelig alt det vi ikke lige får øje på.
Men sjovt er det når vi får fanget noget med kameraet.

mandag, august 02, 2010

En dag på Egeskov

0 kommentarer til mine indlæg
I vores ferie på Langeland, var vi en dag forbi Egeskov Slot på Fyn. Da vi var kommet om lørdagen og festivallen først rigtig startede onsdag, var der nogle dage som vi brugte på at se os lidt omkring.

Vi brugte fx hele mandagen på at se parken og alle udstillingerne.

Jeg må nok indrømme at det er godt der er sket en udvikling på telt-fronten ellers var vi blevet temmelig våde, med alt det regn vi fik den uge.
Vi havde nok ikke kunnet holdes os tørre ret længe med et sådan telt.

Det er vores telt i midten, vores telt-lejr bestod af disse tre telte.
Egeskov slot var der også mange andre spændende og sjove ting at se fx hvem kan ikke huske denne automat fra købmanden - selv min veninde (fra Færøerne) kunne huske den.

Jeg kan stadig huske at jeg fik penge så jeg kunne gå til købmanden for at trække cigaretter til min mor.

Og denne dukkelift havde jeg magen til - selv min veninde havde haft en. Der var mange ting blandt alt legetøjet, vi kunne genkende fra vi var små piger midt i 60´erne og frem.
Og Tenna skulle selvfølgelig lige hilse på hestene..........der kunne vi have hentet hende senere, hvis hun havde fået lov til at blive :-)) 


søndag, august 01, 2010

Hjemme igen

1 kommentarer til mine indlæg
Så er vi hjemme igen efter en uge med musik på Langelandsfestival. Vejret var lige dele regn og sol.

Når man sådan opholder sig ude det meste af en uge, ses det omskiftelige vejr bedre.

Tenna var hurtig med sit nye kamera til at fange sol og puddderskyerne, en dejlig eftermiddag vi sad uden for teltene. Det kom der disse super flotte billeder ud af.

Men ellers bød vejret både på regn, blæst, sol og selvfølgelig masser af musik.
Heldigvis havde vi pakket både sommertøj og regntøj, for tænk nu hvis..........jeg må nok sige at der blev brug for det hele.