søndag, november 29, 2009

1. søndag i advent

0 kommentarer til mine indlæg

Så er den week-end næsten forbi. Det har været en hektisk “en”. Fredag var jeg med Sanne til Open Night i Hillerød, lørdag var vi til fødselsdags-brunch hos Christine og jeg var i aftenvagt.

I dag søndag har jeg malet loftet færdigt i garagen. Inden da var det tid til at lave adventskrans og sætte lyskæde på juletræet som står ude på gårdspladsen. Se børnene pakke adventsgaver op.

IMG_1753Jeg havde ellers købt  et lys med tal for hver advent. Men det blev kasseret af resten af familien. Det skal være en krans som det plejer. Så derfor var jeg ude og købe krans, lys osv. i torsdags.

Så nu har første lys brændt mens vi så forbrydelsen. Derefter havde Nick film vi skulle se, da jeg ikke nåede at komme i biografen og se “Pigen der legede med ilden”. Dejlig aften på sofaen med familien, mine fødder trængte også til hvile. Det er som om min gigt i knæene er flyttet ned til fødderne. Men det er jo nok også fordi jeg står meget på stige når jeg maler.

Da jeg skulle lægge billeder ind af adventskransen, var der nogle som jeg ikke havde taget. Jeg tror Tenna har leget lidt med kameraet. Her er hvad jeg fandt, de er ganske flotte.

svampeDe er taget i torsdags og er vist fra haven. Jeg har nemlig set disse svampe i græsplænen.

onsdag, november 25, 2009

Suppen

0 kommentarer til mine indlæg

OksekødssuppeSå har vi indtaget vinterens første suppe – uhm det var dejligt. Der var nok til vi igen i morgen kan få aftensmad. Men der skal vi have pandekager til dessert. Det vil ungerne nok syntes er dejligt.

Suppen bestod af:

Oksebryst, vand, gulerødder, porrer, persille-dusk, timian (i kaffefilter), hele peberkorn, salt.

Efter at have småsimret i 3½ time, blev den siet og nye gulerødder, porre og oksekødet groft udskåret blev tilsat og småsimrede til gulerødderne var næsten møre. Hertil fik vi flute.

Regnskabet

0 kommentarer til mine indlæg

Så skal fridagen bruges på firmaets regnskab, så det kan blive klar til revisoren. Midt i det hele kom posten med ugeaviserne og Magasinet fra Jeanne d´Arc Living. Så mon ikke der kan afsættes lidt tid til at gennemse dette.

5762_m-horzJeg glæder mig altid til dette magasin – der er mange sider med inspiration. Dejligt at fordybe sig og drømme om hvordan det skal/kunne være !

Nå, men først regnskab og så bliver der masser af tid til magasinet.

Jeg har i formiddags også været en tur i køkkenhaven, for vi har stadig lidt gulerødder, porrer og persille. Jeg har taget et stykke oksekød fra fryseren, så i aften skal vi have suppe. Det kan simre mens jeg arbejder med regnskabet.

tirsdag, november 24, 2009

Årets Julebog

1 kommentarer til mine indlæg
IMG_1717
Så er Bo Bedres julebog ankommet med posten. Jeg har abonnemeret på den bog de sidste 16 år, da jeg fik talt antal bøger på hylden. Den er ikke lige god hvert år.
Min mor havde en rød Bo Bedre julebog, som jeg fik for en del år siden, så det er vel forbundet med nostalgi, at jeg stadig modtager bogen. Tenna er også begyndt at finde bøgerne frem, bladre dem igennem for at få gode ideer til pynten.
IMG_1703 Vi har også fået en par engle-piger, som er starten på vores julepyntning. Jeg fandt disse i Netto.
Nu skal vi til at finde julekasserne frem, men de er gemt godt af vejen fordi vi er ved at istandsætte garagen. Før stod de øverst på nogle skabe, men nu er de ude i stalden. Det er ikke sikkert vi pynter så meget op i år pga. ombygningen støver en del.

fredag, november 20, 2009

Planen ændret

0 kommentarer til mine indlæg
Jeg havde ellers planlagt at jeg skulle arbejde i garagen, væggene skal slibes, grundes osv. Min svigermor skulle køres til Birkerød til frokost, det var sådan set den eneste aftale for dagen.
Men så fik jeg i går sms fra veninden om at de ville komme på besøg i aften, det endte med at de lige så godt kunne spise med. Nevøen fra Færøerne bor p.t. hos dem og hans kæreste skulle komme på besøg. Det kunne være de havde brug for lidt alene-tid, så derfor blev det til denne ikke planlagte middag.
IMG_1724
Jeg har handlet lidt til middagen, da jeg havde kørt svigermor til frokost.
Så nu må jeg hellere køre en tur med støvsugeren og svinge støvkosten, så må det være godt.





torsdag, november 19, 2009

Fridage forude

0 kommentarer til mine indlæg

Så er der dømt week-end. Ja jeg ved godt det kun er torsdag, men min begynder allerede, det er dejligt efter endnu en hektisk uge.

Jeg har haft travlt på jobbet med mine nye elever – 4 “søde” piger. Vi har sammen haft flere opgaver, der skulle laves læringplaner i “vitale værdier” (blodtryk, puls osv), der skulle holdes forventningssamtaler og jeg skulle læse log-bøger pu-ha. Men hvor er ugen gået hurtigt og så i behageligt selskab.

                                                   Foto lånt på nettet

Onsdag var jeg på hjerte-stop kursus – vi var i simulatorrummet. Det var nogle gode, lærerrige timer og vi reddede dukken 4 gange. Det er jo ikke så fremmed da vores speciale i afdelingen er kardiologi(hjertet). Vi har kendskab til apperaturet, da det bruges som led i noget af behandlingen som gives i afdelingen.

 


mandag, november 16, 2009

Mere der skal males

0 kommentarer til mine indlæg

Så har Bent bygget “skab” omkring oliefyret, det har været på ønskelisten længe. Det grimme gamle fyr i gangen ved badeværelset, var ikke pænt at se på, men det er jo en nødvendighed.

HPIM6584

 

Her er fyret som det altid har set ud, grimt og en værre støvsamler.

 

IMG_1694

                                               

Her er så det nye “skab” omkring fyret. Det hele er bygget i mdf plader.

 

 

 

 

Der er kommet låger i så man nemt kan tilse fyret og rense skorstenen. Desuden er der sat en ramme med gitter i øverst, så luften kan cirkulere.

Nu mangler det hele bare en gang maling. Men det er jo mit job.

Kyllingeroulade med bacon

0 kommentarer til mine indlæg

Lidt af fredagens kylling omsat til denne opskrift

IMG_1690

  • 2 store løg eller 4 små hakket

  • 10 skiver bacon

  • 4 stk kyllingebryst uden skind

  • 6 spsk parmasan ost

  • lemonpeber eller sort peber og salt

  • olivenolie

  • 1 fed knust/hakket hvidløg

  • 1/3 kop hvidvin eller vand

  • evt. mel

  • 1 flaske kaoline madlavningsfløde

Steg bacon ikke helt sprødt på stegepande, læg til side på fedtsugenede papir. På samme pande tilsættes lidt olie og løgene steges til de er bløde. Kom dem i en skål og efterlad panden med resten af fedtstoffet.

Tænd ovnen på 200 grader.

Kyllingestykkerne deles midt gennem (ikke helt igennem) så de kan bredes ud. Læg kyllingebryst på et stykke husholdningsfolie og et andet stykke folie ovenpå og bank derefter med kødhammer til stykkerne er ca ½ cm tykke. Fortsæt med de andre stykker på samme måde

 chicken-bacon-roulade-2.jpg    chicken-bacon-roulade-3.jpg   chicken-bacon-roulade-4.jpg

                   

Fjern folien på oversiden, så indersiden af kødstykket er opad. Krydr med peber og salt. Læg  bacon på midten af kyllingebrystet, derefter de bløde løg og parmasan. Rul stykkerne stramt på langs. Buk enderne ind og sæt kødnåle i for at holde sammen på stykkerne.

Sæt igen panden på varmen og tilsæt 1 spsk olie, steg derefter kyllingerouladerne på alle sider 5 min. i alt. Læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i midten af ovnen ca 20-25 min. Vend dem evt. en gang under ovenstegningen. Sæt panden til side mens kødet steger i ovnen.

Når rouladerne er færdige i ovnen pakkes de i stanniol og i fadet hældes hvidvin eller vand, brug grydeske eller piskeris til at løsne hvad der måtte være fra ovnstegningen. Hæld det derefter over på panden fra tidligere og sæt den på kogepladen igen. Tilsæt hvidløg og lad det koge ind nogle minutter og tilsæt derefter madlavningsfløde, smag til med salt og peber.

Jeg serverede ris til.

fredag, november 13, 2009

Fredags-fri

0 kommentarer til mine indlæg

Nøj hvor har jeg trængt til denne fridag. Efter 4 dages intens intro af 4 nye ssa-elever til afdelingen er jeg helt tømt for energi.

Tenna har været syg de sidste dage, så vi skulle ikke tidligt op i dag. Dejligt, sov lige til kl. 8, gik nedunder og der stod kaffe Bent havde brygget inden han kørte. Tænde for tv, hælde kaffe op og putte sig i sofahjørnet. Sikke en dejlig morgenstund. Det var lige det jeg trængte til.

Er lige kommet hjem fra tandlægen, skal have ordnet en kindtand i overmunden og lavet en lille fyldning til december. Men ellers var alt ok.

Senere på eftermiddagen skal jeg hente frisk slagtede kyllinger hos Preben. De vejer over 3 kg stykket og er på ingen måde pumpede eller på anden måde kunstigt forarbejdet. Så der er nogle ordentlige fugle, på alle måder…..

Skal lige forbi svigermor på vejen, hun ville også have kylling. Nick har fundet en opskrift som skal afprøves til aften.


tirsdag, november 10, 2009

Nu er de flyttet ind

0 kommentarer til mine indlæg

Husmusen er flyttet ind, lige der under min køkkenvask. Var lige ved at skælde manden ud fordi han ikke kunne ramme skraldespanden. Men ved nærmere eftersyn var der musse-lort. 

Øv altså – troede lige der ville være fred for dem, da vores køkken er nyt. Vi har jo endevendt hele rummet inden for det sidste år. Nå men siden i går aftes har jeg fanget 3mus, så nu må vi se om der er flere.

Husmus (Mus musculus) Foto/billede af

Billedet er lånt  fra nettet

Jeg kan da godt se den er sød, men jeg vil altså ikke have den indendøre. Og sikke de kan formere sig, de kan nå at få mange unger, inden for kort tid.

lørdag, november 07, 2009

Det værste jeg ved er vinkelslibere

0 kommentarer til mine indlæg

Bent er i gang med vinkelsliberen – jeg tror han elsker det ellers også er det fordi jeg hader det stykke el værktøj ! Han bruger dog også hammer og mejsel indimellem. Vi skal nemlig have lagt ledningerne ind i væggen i garagen.

Jeg havde ellers planer om at male vores nye “vaskebænk”, men det bliver nok ikke til så meget i dag. Jeg skal i byen i aften med veninden, vi skal i Færinge Huset i København.

IMG_1655Bent har lavet denne så der er plads til maskin-parken, forneden skal jeg have mine “husmor”kurve hvor jeg opbevarer fx skoplejemidler, vaskenet osv.

HPIM1685-crop Tidligere stod “husmor”kurvene på hylder over bordet. Nu bliver det lidt lettere at nå kurvene.

Hylderne er forresten gamle gulvbrædder og hyldeknægte fra et byggemarked. De skal selvfølgelig op igen men det bliver noget af det sidste.
Forresten er min tørretumbler af ældre dato, den fik jeg da jeg ventede den ældste og det er 22 år siden. Så den har jo holdt meget godt.

fredag, november 06, 2009

Fødselsdag

1 kommentarer til mine indlæg

Min mand Bent bliver 52 år i dag. Så der var flag på bordet til morgen og gaver fra mig og ungerne. Men ellers har han været på værkstedet hele dagen.

Når han kommer hjem skal vi to alene spise andebryst med brunede kartofler og ria á la mande, det er hans livretter. Nick er på job og Tenna ville gerne til fest med klassen og det syntes farmand var ok.

Nu har jeg gået i køkkenet nogle timer og forberedt maden bla. kartoflerne. Det er vel nok dejligt at min far for nogle år siden syntes Bent skulle have en kartoffelskræller, altså en elektrisk, for ellers kunne jeg have stået rigtig mange  timer. Men nu skulle jeg bare putte dem i dyret og tænde og efterfølgende lige efterse dem. Så nu er de kogt og klar til at brune.

kartoffelskræller Kartoflerne er fra vores køkkenhave.

Sengetid

0 kommentarer til mine indlæg
Py-Ha lige kommet hjem fra en travl aftenvagt.
Men nu har jeg tre fridag der venter, med dejlige sysler. Skal til frisør, fejre mandens fødselsdag, male min nye vaskesøjle, køre for datteren, til fest med veninden og andre. For til sidst at slappe af på sofaen om søndagen. Men så er den week-end jo nok også besat.
Nu vil jeg gå i seng, så god nat derude.

torsdag, november 05, 2009

Den første sne og ny jakke

0 kommentarer til mine indlæg
Så kom den første sne, nåede lige at se ud af vinduet på arbejdet. Men det var heldigvis forsvundet lige så hurtigt som det kom.
DSC01620


Nu måtte jeg i byen og købe en vinterjakke. Det var også i sidste øjeblik, der var ikke så mange steder de havde noget tilbage (som jeg ville have). .
Fandt en lækker dunjakke fra Ticket Woman hos butik Ide Nyt i Slotsarkaderne Hillerød.
Jeg var meget heldig at den fandtes i anden farve end sort i min størrelse, ekspedienten tilbød at gå i kælderen  og minsandten om ikke hun havde 1 tilbage i farven sand metallic.
Så nu kan jeg holde varmen, når det bliver “rigtig” vinter.





tirsdag, november 03, 2009

Forberedelse

1 kommentarer til mine indlæg
Dagene går hurtigt lige nu. På jobbet er jeg ved at forberede mig på de 4 nye ssa-elever som kommer på mandag. De var lige et smut forbi afdelingen i dag, dejligt at se nye forventningsfulde ansigter. Man kunne fornemme at de så frem til praktikperioden hos os.
Denne gang bliver det lidt anderledes, jeg skal som praktikvejleder selvstændigt varetage en større del af praktikforløbet bla. undervisning, uddannelsessamtaler osv. det glæder jeg mig til. Sammen med den kliniske vejleder har jeg i dag udformet et program for de første 8 uger.
wstenarI morgen skal jeg så til at forberede undervisningen i bla. vitale værdier (blodtryk, puls, temperatur osv) og dokumentation af sygeplejen. Jeg har kun den ene dag til forbedredelse, men det er jo kendte områder så det bliver nok ok.